Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012


ΣΤΑΜΠΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΠΛΟΥΖΕΣ

Συχνά η ιδέα για κάτι που δημιουργώ προέρχεται από κάτι που βλέπω σε εικόνες στο internet ή σε βιτρίνες μαγαζιών. Βέβαια με στάμπες είχα ασχοληθεί και όταν σπούδαζα διακόσμηση, όπως αναφέρω στο σύντομο βιογραφικό μου. Πάντως καθ’ αυτή η έμπνευση για στάμπες σε μπλούζες ήταν δικιά μου.
Τα θέματα για τις στάμπες τα αντλώ από εικόνες σαν αυτές που θα μπορούσε να ζωγραφίζει ένα παιδί στο δημοτικό, όπως επίσης και από κόμικς. Μου αρέσει η αισθητική και τα έντονα χρώματα τους.
Το ύφασμα που χρησιμοποιώ για να φτιάξω πάνω τις στάμπες είναι πάντα βαμβακερό, για τον απλούστατο λόγο, ότι είναι πιο εύκολο εκεί να διορθωθεί ένα ενδεχόμενο λάθος με το χρώμα…
Για το βάψιμο της στάμπας χρησιμοποιώ πλαστικά χρώματα, τα οποία είναι ανεξίτηλα στο πλύσιμο. Δημιουργώ με spray (ακόμα και αυτά που χρησιμοποιούνται για τοίχους), αλλά βάφω και με πινέλα ή και με χρωματιστά στυλό.
Η μέθοδος μου είναι να φτιάχνω πρώτα ένα προσχέδιο (μακέτα) και μετά έχοντας ως οδηγό να ζωγραφίζω πάνω στην μπλούζα. Αυτό με βοηθάει να αποφεύγω τις χρονοβόρες διορθώσεις πάνω στο ύφασμα.
Κάποιος με ρώτησε αν μια μπλούζα με στάμπα προσφέρει κάτι στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Εγώ απαντώ ότι ένα τέτοιο ρούχο απαλλάσσει αυτόματα αυτήν που το φορά από τα πολλά κοσμήματα. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να φορέσει μαζί ένα κολιέ, ειδικά όταν το ντύσιμο είναι casual, εκεί που ταιριάζει περισσότερο ένα τέτοιο μπλουζάκι. Αλλά πάνω απ’ όλα συμβουλεύω η κάθε γυναίκα, που θέλει μια εμφάνιση με ένα τέτοιο μπλουζάκι, να το τσεκάρει από μόνη της τι αξεσουάρ θα ταιριάζουν με αυτό, ώστε να πετύχει ένα σωστό –και όχι βαρυφορτωμένο- συνδυασμό.