Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012


     

      Οι χειμωνιάτικες μέρες πάντα είναι ιδιαίτερα δημιουργικές για μένα. Αυτή τη φορά θα αναφερθώ για τις καρφίτσες που έφτιαξα με βάση την τσόχα. Είχα φαίνεται αρκετή έμπνευση, ώστε μέσα στην ίδια μέρα τις είχα κάνει όλες.  Οι καρφίτσες αυτές δεν αποτελούν μέρος μιας άλλης μεγαλύτερης δουλείας μου, αντίθετα είναι κάτι μοναδικό ως ιδέα και σύλληψη.
    
   


   Ίσως ακούγεται περίεργο να δουλεύει κανείς με τσόχα για να φτιάξει καρφίτσες για ρούχα, αλλά σε μένα αρέσει πολύ αυτό το υλικό και πάντα μου δίνει πολλές ιδέες για να δημιουργήσω.

 Θα προσέξει κανείς ότι χρησιμοποιώ έντονους συνδυασμούς, αλλά μου αρέσει η διαφορετικότητα, όταν βάζω χρώματα το ένα δίπλα στο άλλο. Θα χρησιμοποιήσω αυτή την έκφραση: δίνει μια τσαχπινιά σε αυτό που φτιάχνω. Βέβαια, όταν δημιουργώ αυτές τις υφασμάτινες καρφίτσες, έχω κατά νου και το χρώμα του ρούχου που θα ταιριάξει ο κάθε συγκεκριμένος χρωματικός συνδυασμός πάνω σε αυτό.

  Πάντα διακοσμώ με διάφορα θέματα τις καρφίτσες μου, γιατί μ’ αρέσει η ποικιλία επιλογών. Για να το πετύχω αυτό χρησιμοποιώ διάφορα αντικείμενα. Κάποια είχαν μια τελείως διαφορετική χρήση  πριν τα τοποθετήσω ως μέρος της σύνθεσης, όπως π.χ. μπρελόκ για τα κλειδιά! Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια από αυτά τα αντικείμενα έχουν αποτελέσει την έμπνευση για να φτιάξω  τσόχινες καρφίτσες.





  

  Κάτι που θα παρατηρήσατε στα σίγουρα κοιτώντας τις φωτογραφίες, είναι ότι αυτές οι καρφίτσες διακοσμούν πουλόβερ και ζακέτες. Σίγουρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάνω σε μάλλινα παλτά και σε πλεκτά, όχι όμως σε κάποιο άλλο είδος υφάσματος. Η χρήση της τσόχας προδιαθέτει για αυτό.
                                                                                    

  Οι υφασμάτινες καρφίτσες αποτελούν την εναλλακτική μου πρόταση αντί ενός κολιέ ή ακόμα και ενός ζευγαριού σκουλαρίκια. Δεν θέλει μια γυναίκα να φοράει τα ίδια και τα ίδια κοσμήματα συνέχεια ή καθόλου; Τότε μπορεί βάλει να μια τέτοια καρφίτσα!   Εξάλλου το μέγεθος που έχουν αυτές οι καρφίτσες είναι τέτοιο που θα αποτελούσε υπερβολή μια γυναίκα να φορέσει όλα τα παραπάνω που αναφέρω.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου